Wie zijn wij?


Wij zijn een enthousiaste groep meiden en jongen met een gezamenlijke passie: Garde- en Showdansen. Vier keer per week zijn wij voor onze trainingen te vinden in gemeenschapshuis A ge Wienhoes in Partij-Wittem.

De oorsprong van Dance Spirit Partij ligt in 2006. In de garage van de familie Spee (bij de ouders van trainster Daphne) start een groepje van 4 jonge Partijer meisjes met het leren van basispasjes en al snel was er een heuse dans zichtbaar. In de jaren die volgden groeide de groep naar 12 meisjes en in 2009 wordt Dance Spirit Partij een officiële vereniging. Vanaf dat moment is Dance Spirit aangesloten bij dansbond NBCD, de huidige IDA (International Dancesport Association), en wordt er deelgenomen aan de danstoernooien en kampioenschappen van de bond.

Dance Spirit kent door de jaren heen vele successen en weet meerdere keren in diverse disciplines en leeftijdscategorieën de titel Nederlands en Europees Kampioen te behalen bij de IDA. 

Sinds 2011 organiseren wij ieder jaar een kwalificatietoernooi voor de dansbond IDA. Met volle overgave en veel inzet van vrijwilligers staan wij steeds garant voor een mooi evenement. In 2016 wordt ons de organisatie van de Nationale Kampioenschappen toevertrouwd en in het seizoen 2017 de organisatie van het Europees Kampioenschap Garde- en Showdans. In het seizoen 2018 hebben wij ons 10-jarig jubileum gevierd.

Dance Spirit  Partij is een vereniging die letterlijk en figuurlijk volop in beweging is!